|
| MEGA LIGA | |
| | Autor | Poruka |
---|
Pipo
Broj poruka : 52 Datum upisa : 12.05.2013
| Naslov: MEGA LIGA Čet Jul 04 2013, 12:26 | |
| Evo predloga. Nema druge lige, nema ispadanja. Formiramo veliku ligu od 20 klubova i picimo. Ili mec nedeljno, ili dva nedeljno, ili 3 za dve nedelje. Pa da vidimo ko je realno najjaci. Svi protiv svih. Ako je problem za ls, imamo dve varijante. Ili svako sa svakim po jednom. Ili po dvaput, ali onda saljemo u ls posle polusezone, a mi nastavljamo za mega titulu. Mislim da je jos bolji izazov, i dobra prilika da okupimo sve igrace na jednom mestu, jer ima suvise dobrih da bi 8 ekipa tavorilo. Sta kazete?
EDIT: Evo i alternativa: 1) 20 ekipa, igra svako sa svakim po jednom 2) nema ispadanja, ima plej of, 8 ekipa 3) u plej ofu ide se na 1 ili 2 dobijene 4) u ls idu prve tri ekipe (finalisti i pobednik meca za trece mesto) + prvak kupa 5) prelazni rok do 1. kola, a do 8. kola postoji opcija trejda (igrac za igraca, ili vise njih za vise njih, kako se ekipe dogovore). 6) ako se ekipe raspadnu, svi buduci protivnici po 3:0
Poslednji izmenio Pipo dana Čet Jul 04 2013, 12:51, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: MEGA LIGA Čet Jul 04 2013, 12:45 | |
| Odlicna ideja! :cheers: |
| | | Steph Curry
Broj poruka : 390 Datum upisa : 06.06.2013
| Naslov: Re: MEGA LIGA Čet Jul 04 2013, 12:55 | |
| | |
| | | TB87
Broj poruka : 678 Datum upisa : 17.04.2013 Godina : 33 Lokacija : Zemun
| Naslov: Re: MEGA LIGA Čet Jul 04 2013, 14:27 | |
| Razmatrali smo predlog i mislimo da bi to bilo preterano.Liga bi se igrala 3 meseca, bilo bi ekipa koje bi bile prikovane za dno tabele,ubrzo bi dosadila liga jer bi se neki klub odvojio sa bodovima da niko ne bi mogao da stigne( npr) .Mnogo bi klubova odustalo od lige posle 10 utakmica. Tako da za sada ovo nije izvodljivo. Nadam se da razumete. | |
| | | Pipo
| Naslov: Re: MEGA LIGA Čet Jul 04 2013, 14:32 | |
| Ok ako ne moze, samo par pitanja: mislim da bi ekipe pre prihvatile da budu pri dnu u takvoj ligi pre nego da igraju drugu i cekaju par meseci da se oprobaju protiv najboljih, a i mislim da potcenjujemo druge klubove time. Ako bi ih mnogo odustalo (sto nisam siguran) onda bi bilo manje klubova i ne bi bio problem (ukoliko mislite da je masovnost problem). Dalje, ne znam dal bi se liga igrala tri meseca, ali ako igramo jedan mec, onda svaka ekipa ima 19, sto je isto ko u ligi sa 12 klubova (gde ima 22, posto se igraju dva meca).
Sta mislite onda da inkorporiramo neke sugestije u ligu od 12 klubova, ako bas necete megu? Recimo da prva cetiri igraju plejof za titulu po isteku sezone, da poslednja 4 igraju plejaut za ispadanje? Da dozvolimo trejdove medju ekipama tokom sezone?
| |
| | | TB87
Broj poruka : 678 Datum upisa : 17.04.2013 Godina : 33 Lokacija : Zemun
| Naslov: Re: MEGA LIGA Čet Jul 04 2013, 14:34 | |
| Pipo ovo nije basket i ne zelimo da mesamo pravila sa basketom. nikakvi trejdovi ne dolaze u obzir. nismo se slozili za ovakvu ligu tako da cemo probati 10 u prvoj 8(10) u drugoj, pa sta bude. Sastajace se klubovi iz prve i druge u kupu , prijateljske itd.
, | |
| | | Pipo
| Naslov: Re: MEGA LIGA Čet Jul 04 2013, 14:41 | |
| Ok, ali ja to ne gledam tako, da li je nesto iz fudbala ili iz basketa, nego pomaze li dinamici igre. Kad su recimo u hokeju uveli ofsajd, nisu rekli 'necemo da mesamo sa sokerom', nego su razmisljali o tome da li ce postojanje ofsajda popraviti igru. To je, cini mi se, jedini kriterijum koji bi trebalo da koristimo. S te strane, cini mi se da bi igranje protiv najboljih svim ekipama pomoglo, pogotovo onima koje su odredjene za drugu ligu. Dalje, bilo bi potencijalno vise iznenadjenja. Plej of bi dodatno podstakao one koji po bodovima nemaju sanse za titulu da budu motivisani pri kraju sezone jer bi i dalje imali za nesto da igraju. Tradeovi bi mogli pomoci balansiranju ekipa onda kada je sam prelazni rok zavrsen, a iskljucili bi mogucnost da neko napusti ekipu 'tek tako' i ta ekipa ostane 'na suvom'. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: MEGA LIGA | |
| |
| | | | MEGA LIGA | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Statistike | Imamo 667 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je Agency32
Naši korisnici su poslali ukupno 32060 članaka u 4028 teme
|
|