U ligi jada i čemera, nađe se nešto i da se namjesti...Jučer je formalno završena treća sezona, s novim prvakom - Bokom Juniors. Titulu je branila momčad Ajaxa iz Amsterdama, koji su se ekspresno raspali pred sami početak sezone. Naravno, nećemo ovdje pričati o propalim stvarima već o prvaku!
Czv, kapiten, admin, Tole... zovite ga kako god hoćete, nećete pogriješiti. Opet je osnovao Boku, koja je kao Feniks pala u vatru tokom zbacivanja Kazorle s vlasti... Czv je opet vraća, baš kao što se Feniks izdiže, metu Drugu ligu, da bi na kraju i Prvu osvojili. Svaka čast.
Bilo je tu i padova i dizanja, naravno da se misli na položaj na tabeli. U drugi dio sezone ulaze sa 2 boda zaostatka u odnosu na Crvenu zvezdu, da bi se desio veliki obrat i na kraju dižu pehar.
Tu su i Maradona, uE, beli, Tunja, 601, Drogbeni... sve jarić do jarića, koji su svojim igrama zadovoljavi kapitena. Pogotovo ovaj Drogbeni, kojem glava ponekad i proviri iz
-ove stražnjice... Al` haj, slavljenik je pa mu nećemo zamjerati sve.
U jučerašnjoj pobjedi nad direktnim rivalom Crvenom zvezdom, proslavio se uE. Postigao je dva gola na asistencije - koga drugog već
-a, kojem se na teret stavlja da je imao cheat prilikom davanja lopti!
Ne treba ni Tunu zaboraviti, držao je konce u odbrani.
Ali eto, svemu lijepom dođe kraj. Tako je na sinoćnjoj proslavi kapiten Boke ekspresno odlučio da ode iz restorana te da se vrati kući. Razlog je znao samo Drogbeni, koji je dobio SMS. A tamo je pisalo: "Jbg drug, morao sam otići. Stara mi je sama kod kuće, a kažu mi da su vidjeli Velosov automobil ispred. Pozz,
."